Arabica z robustą
Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
Mieszanka arabiki i robusty – doskonała kompozycja smaków
Kawowa rozkosz jest możliwa dzięki kawie będącej mieszanką gatunków arabica i robusta. To wyjątkowa kompozycja, w której starannie dobrane ziarna obu tych odmian łączą się, tworząc niezapomniany smak. Kawa z ziaren arabica i robusta to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ma w sobie to, co najlepsze z obu światów. Arabica słynie z uniwersalnego, łagodnego i zrównoważonego smaku. Jej ziarna zawierają o połowę więcej cukrów i lipidów od robusty, która z kolei jest znana z cierpkiego, ziemistego posmaku. Zawiera również więcej kofeiny. Połączenie odmian arabica i robusta to mieszanka pozwalająca zachować szlachetność pierwszej i wyrazistość drugiej odmiany. W ten sposób powstaje unikalny napar, który można dopasować do osobistych preferencji. To rozwiązanie dla osób poszukujących nowych smaków i urozmaicenia w swoim ulubionym porannym napoju. Kawa mieszana zawierająca większą ilość arabiki będzie miała delikatniejszy smak, podczas gdy większy udział robusty doda jej mocniejszego charakteru.